Soms dan ruk ik
pollen uit de grond
ondoe ze van het zand
en stop ze in mijn mond
een voetbalveld
is heilig voor mij
de massale kweek
maakt me zo blij
ik eet graag gras
met kilo's per dag
en soms nog meer
als ik jou niet zag
de bonte koe
mijn concurrent
de knokpartijen
ach, het went
om te vechten
voor het gras
maar tis toch jammer
dat dit het enige was
geen ander weiland
voor die koe
zodat ik kon eten
de koe zei boe
hij zag een weiland
over het meer
ik bracht hem erheen
en "boe" zei 'ie weer
ik ging weer terug
en zag hem zo staan
ik miste hem nu
en bleef in die waan
tot ik bedacht
dat ik het niet kon
leven zonder koe
waar alles om begon
ik vroeg hem laatst
hoe hij het vond
alleen in dat weiland
geen mens rond je kont
hij miste mij ook
loeide hij zacht
nu staat hij hier
terwijl hij wacht
tot ik weer kom
om gras te eten
dan eet hij mee
om te vergeten
dat wij ooit vochten
om zoveel gras
wat toch wel weer groeide
als het later was
en nu ken ik
een heel nieuw woord
harmonie
zoals het hoort
dit in thema van de oorlog, zelfmoordaanslagen, psychopaten, ontvoerders en machtsukkels: EET EENS WAT VAKER GRAS. bedankt!