ENGELEN OP GEBROKEN VLEUGELS
een eenzame engel
op vervlogen vleugels
onder de grauwe grijze
avondlucht
het hongerend hart
alleen vervuld
van loze liefde
vogelvlucht
vervreemd van
alle dingen
die ik ooit kende
van mij
verdraagzaam vervormd
verdreven verdriet
door die ene echte
jij
de gouden gong
al aangeslagen
weerklinkt en vult
mijn hart
als alle angsten
worden weggeslagen
groot geluk, toch
smart
en steeds als jij
mij nodig hebt
kom ik aangevlogen
op de herinnering
aan vleugels
pijlen zijn geschoten
door deze vogels vleugels
mijn mooie veren weggeplukt
gevild tot op het bleke bot
door jou
voor jou doorsta ik alles
en geef ik al het andere op
mijn enige echte, omdat ik
van je hou