25/04/01
Zelfs de hemel huilde om jou vandaag.
ik dronk haar tranen,
raakte doorweekt.
Mijn gezicht vertrokken in een stille schreeuw
naar boven.
Vragend, bijna beschuldigend.
Maar wie ben ik?
Ik had je zo graag geholpen.
Ik was zo graag een schuilplaats voor je geweest.
Vreselijk om dat achteraf te moeten zeggen.
God, wat is hij eenzaam geweest,
als iedereen was zoals ik.
In dierbare herinnering,
Ruben Damen.