slaap lekker mijn schone dagdromer
neem demonen mee op je schoot
waar deze nachtmerrie wegvaart
is een druppelspoor van dieprood
wetend dat jouw oerhoogtevrees
over bergen hoog zal bewegen
hou je voeten op aardse gronden
en knipoog je heel verlegen
naar haar, want jij ziet geen ogen
die kwetsbaar naast jou leven
jij bent immers opnieuw diegene
die dromen illusies laat vergeven
jij zal de daadwerkelijke daad nu
in jouw ongewassen handen nemen
om mijn droom tot vuil te noemen
en liefdesharten weer te vermijden
slaap zal ik toch nooit bevatten
bij een angstaanjagend idee
van een aanval in mijn tere rug
ik wil naar dromenland,
neem me mee..