Genoeg geschreven
Gedichten genoeg geschreven
maar plaatsen doe ik ze liever niet
ze zijn gewoon te persoonlijk
geef ze liever niet vrij, aan niemand niet
zelfs niet aan diegene, om wie ik heel veel geef
hou ze liever voor mezelf
komt dat misschien, omdat ik een ander geen pijn wil doen.
Ja, dat is één reden en er zijn er nog wel meer
m'n hart dat zo'n pijn doet, wil eigenlijk niet meer
niets meer schrijven, niets meer zeggen
m'n hoofd voor de laatste keer te rusten leggen
maar er zal wel een reden zijn dat dit niet gebeurt
maar welke, ik weet het niet
is dit een oorzaak....... dat ik nu zo treur?
28-04-2001.