Voor Seder
Waarom werd een beetje sneeuw je eind?
Wanneer komt de tijd dat dit soort onzin verdwijnt?
Je werd gewoon zomaar neergeschoten.
Zeg me toch, wie waren deze malloten?
Veel te snel werd je naar je eind gebracht.
Dit soort zaken worden door de duivel nog minacht.
Één vraag blijft rondspoken: Waarom?
Waarom deden ze toch zo stom?
Deze jongen was pas 13 jaar, wat had hij ooit misdaan?
Waarom heeft hij zoveel pijn moeten doorstaan?
Waarom was voor het einde van de reis,
Wat hij droomde al gestrand?
Waarom betaalde hij de hoogste prijs?
Waarom brachtten ze hem naar de duistere kant?
*Seder Soares werd zaterdag 1 februari 2003 te Rotterdam neergeschoten, en overleed even later in een ziekenhuis. We zullen hem nooit vergeten*
(Ik kom zelf uit Rotterdam, en toen ik dit te horen kreeg, ging er echt een schok door mij heen. Had nooit gedacht dat zoiets in Rotterdam zou kunnen gebeuren, maar ik had het jammer genoeg mis, ook al hoort dit nergens te gebeuren...)