Hun liefde was voorbij
geschoten
Verloren
zonder gegrepen te zijn
geweest
En alle woorden die
ze hadden verbruikt
losten op in de donkere luchten
van woede en verdriet
Ze ontdekte zijn wandaden
en Verdriet werd haar tweede naam
nadat het had plaatsgenomen
op de stoel van Ongeloof
En de dochters die
wegvluchtten van hun
ouderlijk huis
door wegen en straten
van verlatingsangst
“Ik wil papa nooit meer zien”
toen “papa” een vies woord werd
dat oploste met de rest.
En hij verdween naar zijn
nieuwste vriendinnetje,
nadat hij haar nog een
laatste dreun had verkocht.