Bloemen zijn mooi
bloemen zijn prachtig
Maar zijn ze zo mooi
om erover te dromen
Maar zijn ze zo prachtig
dat je van ver moet komen
Om ze alleen maar aan te raken
te voelen
Hun warme midden
Hun lauwe bladeren
Hun koude stengel
Hun eenvoud en sympathie
Samengevat in één uiterlijk
één leven
Eeuwig verdoemd om hun naaste te kwellen
te breken
Omwille van een fout
één fout bij de geboorte
Een mislukking
kleurloze geuren
Onkruid
Uitgelachen en vernedert
verschrompelt en in een hoek gekropen
Stilletjes tranen
om dan weer met halve moed
de volgende dag te ondergaan
Langzaam vermoord
Niet door de beesten in het donkere bos
Niet door de monsters in het verre woud
Maar door de moordenaar die naast hen staat
Mensen zijn mooi
Mensen zijn prachtig
Een angstaanjagende gelijkenis