zover als ik zeker weten kon
en ’n herinnering gemaakt was
daar de stevige bevestiging
van ’n mama die alles overwon
zonder angst met jou aan zij
veilig en vertrouwd te leven
echter ’n ieder wordt bewust
van nemen en moeten geven
als ’n sterke band met obstakels
laat ik kanten toch belichten
moederdag voor echte moeders
mijn kans voor oprecht dichten
hecht en sterk ben jij gebleven
opvoedkundig en liefdevol
eigenzinnig en zeer creatief
een persoonlijke moedersrol
soms zie ik mijn echte evenbeeld
in een fractie van ‘n duizelend woord
koppig en onoverwin’lijk sterke trots
maar écht door iedereen gehoord?
overrompeld door verwarring en
gevoel en sensitiviteit, zijn wij
te hard, maar met ’n gevuld hart
mijn moeder, dat ben en blíjf jij..