ik had eens een hondje
klein en blij
het was nog een puppy
hij was nog vrij
hij kwam bij ons wonen
en had het rap warm
hij speelde met bonen
en was gauw moe
en deed dus eens zijn oogjes toe
zo had hij dus geslapen
om smorgens opnieuw te onwaken
en daar was hij telken weer
zo fier als een veer
en dan kwam hij mij wekken
en mijn voeten lekken
zo was ik dus ook wakker
en mocht met hem naar de kapper
want zijn haar was veel te lang
en dus moest het laten gaan zijn gang
dus kwam hij mooi terug
met een fiere rug
zo fier als een uil
zo fier als een pauw
maakt niet uit gewoon fier.