Het schooljaar,
Een nieuw schooljaar ging van start,
het begon al meteen hard op hard..
je had zeker al wat slachtoffertjes gevonden,
die niet of nauwelijks sterk in hun schoenen stonden.
Dat ik 1 van deze slachtoffertjes was,
had ik al vrij snel in de gaten
want,
over mij kon je niet op een positieve manier praten...
IK,
was diegene die rotzooide in de klas,
maar hoe snel kan een mens veranderen
als ik eerst een heel rustig meisje was?
"de aanstichter van alle ellende in de klas"
ineens was ik een BEEST!
terwijl ik al die jaren ervoor een lief,
braaf kind was geweest.
Wanneer ik om een tweede uitleg kwam vragen,
begon je tegenover al mijn klasgenoten over me te klagen..
soms zelfs werd ik in mijn nek gepakt en voor de klas gezet,
"dit meisje heeft weer eens niet goed opgelet"
keer na keer bedacht u dingen om me mee te kunnen pakken,
"jij op de middelbare school,HA!,op het IVBO zou je nog zakken!"
Ik ben in 1 jaar tijd al mijn zelfvertrouwen verloren,
Dit heb jij op je geweten, al wil meneer dit absoluut niet horen!
In 1 jaar tijd heb je me helemaal klein gekregen
ik kon toch niets tegen je beginnen,
jij praatte immers toch alles wat ik thuis vertelde tegen!
Heb je gekregen wat je zo graag wilde bereiken?
of ga je nu nog al de aanklachten tegen je ontwijken?
Weet je wel wat dit alles voor mijn ontwikkeling heeft betekend??
dan bedoel ik,
alle frustaties,
het vertrouwen in mensen,
mijn negatieve zelfbeeld
en de ellendige jaren
meegerekend!
Het is vreselijk!
Nee, WAANZIN!
dat u nog steeds slachtoffertjes kan maken,
ik hoop dan ook zo dat ouders van deze kinderen verstandig zijn,
en eerder afhaken.
Want,
kijk maar naar mij,
hoever ben ik nu gekomen?
dat leerjaar...
heeft er mede voor gezorgd dat ik nu ben opgenomen!
M