Je mag je nog uitdrukken in het Nederlands
Voor hen lijkt het als spreek je toch al in het frans
bij alle vragen die je dan worden gesteld
Zoals bij alle antwoorden die je hen spelt
Moet je niet vragen dat die worden genoteerd
Alles wordt tevergeefs naar hun zin geroteerd
Je hebt zo iets nieuws als de wet Franchimon
Maar zij zijn en blijven de grote champignon
En maken het met een klein zinnetje gedaan
je moet dit aanvaarden of het cachot ingaan
ik wens hier geen gebruik van te maken, schrijft hij
En maken zich zo van de nieuwe wet weer vrij
Dan al dan niet doorgestuurd naar de procureur
Die het volgt als gerechtelijke regisseur
Is alles reeds zo vervormd en zo omgedraaid
Dat vooraf de mening reeds goed wordt uitgezaaid
En het slachtoffer reeds in zijn ongelijk stelt
Nog voor de misleidde rechter zijn oordeel velt
Gelukkig zijn er ons nog enkelen soldaat
Of de politie zat reeds al in de senaat
Want hun grote agressieve wijze van doen
Schuiven zij mij de angst en vrees al in de schoen
Want vergeet niet, wie eigenwijs de wapens draagt
Is niet dat gene waar democratie om vraagt