Ben zo bang om jou te zien
Loop tegen de weggestopte kant van mezelf aan
Want hetgeen wat jou zoveel pijn doet
Is hetgeen waar ik het meest naar verlang
Ik voel hoe jij je voelt
Zie wat je denkt te zien
Hoor wat je gelooft
Voor me de poort naar het verleden
Zo mooi veilig en bekend
Waarom komt het allemaal weer boven
En kan ik niet loslaten
Wat ik allang ken
Overheersende gedachten bezitten je geest
Woorden zorgen ervoor
Dat het kleine stukje jij wat er nog over is
Verloren gaat
"Waarom ben je niet zoals zij
Ben je zo zwak geweest te kiezen voor jezelf
Kijk naar wat er van me over is
De controle onderweg verloren
Veranderd tot een lichaam van het kwaad.
Waarom luister je niet naar mijn wijze raad en stop je
Denk aan de moeilijke tijd waarin ik er voor je was
Wil je niet terug naar dat heerlijke bestaan?
Geen angst of twijfel die je daar ontkracht"
Nooit zal ik het goede kiezen
Altijd stel je wel íemand teleur
En als ik dan toch moet kiezen
Dan wijs ik jou toch echt de deur
De keuze tussen de illusie van jouw stem
Of alle mensen om me heen
Het klinkt zo toch vrij logisch
Toch zal twijfel me altijd achtervolgen
...
'Blijf toch alsjeblieft bij me!
Is er geen weg ertussenin?
Ik weet dat geen half werk kan verrichten
Maar misschien kan ik het wel leren deze keer...'
Voor jou de controle over het eten,
Voor hen het blijven bestaan...