Dit gedicht heb ik op verzoek van Elvira A. geschreven, zij gaat dit weekeind haar vriend ten huwelijk vragen... en had daar een gedichtje voor nodig.. Met een paar tipjes en feitjes en weetjes heb ik er het volgende van gemaakt.. :
----------------------------------------------------------------
Ik praatte laatst eens met onze lieve bulldog Boris
Over mij, over jou, wat mijn gevoel over ons is
Hij kon niet praten maar gaf me een heel speciale blik
Die mij deed lachen met tegelijkertijd een ontroerde snik
Want op dat moment zag ik jouw zorgzame blik in zijn ogen
Jouw vastberadenheid weerspiegeld als regenbogen
Even dromen in die kleurenpracht alsof ik er in werd gezogen
Een moment waarin ik zou hebben gezweerd even te hebben gevlogen
Samen neerdalend uit de lucht met jou aan mijn zij
Samen aan één parachute, jouw hand in die van mij
Ver onder ons rijdt jouw droomauto in volle vaart voorbij
Een prachtig felrode kleur, net als onze liefde, maakt me zó blij
Je zei "Die auto moet en zal er ooit nog eens van komen
Zo'n superkar is nou eenmaal de auto van mijn dromen!"
En je weet, spontaan als ik ben zei ik je toen waar ik aan toe was
"Ik zal er niet om heen draaien schat, niet al teveel poespas..."
"Dit weekeind wil ik jou eindelijk iets speciaals gaan vragen
Ik denk er al een flink tijdje aan, al behoorlijk wat dagen"
Ik kijk je lief aan en zeg "Mijn lieverd, we hebben nog vele jaren voor de boeg..."
Jij lacht terug en zegt "Doe nou maar normaal dan doe je al gek genoeg!"
Ik lach, maar ditmaal is het geen van mijn geintjes, oh neen
Ditmaal meen ik het en draai ik er geen touwtjes omheen
"Jij bent de enigste waar ik altijd op zal kunnen blijven bouwen,
Dus Pascal, lieve schat, ik vraag je bij deze... Wil je met me trouwen?"
----------------------------------------------------------------