IETS LICHT IN HET DUISTERE NIETS
het is zo vreemd
het gevoel verliezen
een leegte blijft over
het voelt bijna als doodgaan
met het enige verschil
dat ik zeker weet dat ik nog leef
hoewel
de twijfel groeit
hevig zoekend naar houvast
om maar niet te verdwalen
in de leegte
om niet net zo niets te zijn als het niets
om niet te hoeven dood zijn
licht, licht
waar is het licht in dit donker
iets, iets
waar is iets licht
dat me kan vertellen
dat er niet slechts niets is
en dat er niet slechts duister is
22 oktober 2002