Op straat zag ik zielige, platgereden beesten. Op t.v. zag ik alleen maar hongerige kinderen in verre landen. In de krant las ik over slachtoffers van moord en oorlog. In de kerk hoorde ik alleen maar over de hel, de zonde en de ellende. In de ogen van anderen zag ik wanhoop, angst en eenzaamheid.
Als je zo om je heen kijkt is het geen wonder dat alles zwart is en je jezelf minderwaardig vind. Toch kun je anders kijken, lezen of luisteren. Loop niet hoofdschuddend weg, maar laat liefde uit je ogen schijnen. Dan kun je opeens genieten. Zonder liefdevolle blik is de wereld inderdaad een zielige vertoning...