Je kan zo goed zijn en toch soms dom zijn
Dat heb ik ondervonden met mijn konijn
Het dier was ons zo genegen en lief
Dat ik zelfs nooit had gedacht aan een dief
Het liep de straat eens op en eens af
Trots alle auto’s was het niet eens bekaf
Toen kwamen de daders van halloween
En er was wel geen konijn meer te zien
De politie veegde langs zijn kaak
Als had ons konijntje hem wellicht gesmaakt
Want de wet Franchimond buiten gegooid
Werden alle klachten toch plat geplooid
Ik vraag je mijn konijn niet weerom
Maar mijn kinderen vragen mij wel waarom
Dat is nu mijn democratische hoop
Al licht alles momenteel overhoop
Ik wil toch nog niet eindigen zo
Het ware voor misdaad een bedje vol stro
Maar geeft mijn Vlaanderen mijn volk een woord
Waarom niemand nog de rechtspraak aanhoord