Had ik maar getrouw getekend
Voor een werkelijke baan
Was ik maar aldaar gebleven
Dan had ik niet hoeven verstaan
Met een leven binnen perken
En de zon zonder de maan
De tijd die ik niet heb te denken
En die mij een doener maakt
Laat ik maar even rustig razen
Tot mijn ziel mijn lijf genaakt
Mijn oorlog vrede wordt
En ik geen tijden heb geraakt