Onze school was meestal de dichtst bij zijnde school
Je gaat toch ook niet naar de zuidpool of noordpool
Om wat frisheid, als je op de evenaar leeft
Zeker niet als je om energiebesparing geeft
Deze beslissing was nu oprecht apekool
En ik bracht er mijn kinderen mee op den dool
Men was op die Blokkendoosschool wel heel beleefd
Waar men weinig leert en naar integratie streeft
Toen brak uiteindelijk die eerste schooldag aan
Ik zag een Vlaams kind tussen twintig zwartjes staan
Mijn hart brak en terecht, wat deed ik met mijn kind
En ons eigen volk eerst, klonk hier toch eensgezind
Als eerste van haar klas mocht ze nu overgaan
Maar dit oordeel zou men nadien de kop inslaan
Een verhuis, een andere school een nieuw bewind
En daar bleek men voor de behaalde cijfers blind
En dan maar brieven schrijven naar koning en pers
Maar niemand trok het zich aan, al was het nieuws vers
Het leerniveau van school tot school werd aangepast
Ja zelfs de emigratie werd daarbij aangetast
Voor hen is het ramadan voor mij is het kerst
Hoe men het kansarme ook almaar werd geperst
Kom het nu opeens de rijken ook ongepast
Eens te meer werd de democratie aangetast