Ik heb het vaak genoeg tegen je gezegd,
Meerdere malen jou dingen uigelegd!
Toch ga je weer je eigen gang,
Wat denk je nou, ik ben niet bang?
Ik zie het er weer van komen,
Straks kom je er over bomen!
Wat moet ik dan tegen jou zeggen?
Ik ga het je echt niet weer uitleggen!
Eens moet het er toch van komen,
Dan oogst jij je eigen sperziebonen!
Kijk maar zelf wat je nu doet,
Wat mij betreft, het is wel goed!
Ooit zal jij moeten leren,
Dat niet alles is te verteren!
Maar ga gerust je eigen gang,
Mij maak je daar mee echt niet bang!
=====================================
Het moraal van dit verhaal,
Maak je mee, wij allemaal!
Wees standvastig en heel bewust,
Dan krijg je in je zelf de meeste rust!