Ik riep de zee
Ik riep zijn naam
En ik bleef wachten
Achter het raam
Dagen en weken
En maanden voorbij
Dat ik de dag riep
De zee riep voor mij
Huilend en smachtend
Totdat hij eens kwam
Golvend naar mij toe
Ik schrok me lam
Ik vroeg hem
Toen hij stil lag
Heb je hem nog?
En zowaar ik zag
Mijn liefde verdwenen
In de golven van de zee
Stond op het strand
En nam mij met hem mee
Ik zwaaide nog eens
Gedag naar het raam
Waar ik al die jaren
Had achter gestaan
Verheugd en benauwd
Slikte ik het zout
Toen de golven als een deken
Mij bedekte, ik had het koud
Dag alle korrels
Het is nu de tijd
Dat ik mijn liefde mag omhelzen
Hem raak ik nooit meer kwijt
Bedolven onder dekens
Van golven zo groot
Bedreven we de liefde
En waren we gelukkig tot in de dood