B,L,O, staat voor bijzonder onderwijs
Dit is zo een beetje, ik ben eigenwijs
En je ziet er heel moeilijk het onderscheid
Wie is hier als kind of leerkracht opgeleid
Zo kwam mijn zoon eens zonder boekentas thuis
Zijn juf stak die ongezien in de schoolkluis
Met de laffe klacht naar mijn zoon toegedicht
Als wat verzaakte hij aan zijn huiswerkplicht
Mijn dochtertjes had dit alles goed gezien
Zoals het terugplaatsen de dag nadien
En had dit ook aan haar va en moe verteld
Die het dan aan de directie heeft gemeld
Gregorius zo hete deze school toen
Kon al uit katholiek fatsoen niets misdoen
En kwam de waarheid dan eendaags toch naar voor
Werd ze de dag daarop begoten met chloor
Maar Gods wegen zijn mooi en ondoordringbaar
De paters werden het daarop wel gewaar
Toen kort na het voorval de bliksem neer sloeg
Alsof God hen al uit de hemel verjoeg