je hebt mijn lichaam
niet enkel op papier
maar echt in handen
ach wat kan het anders,
ik heb enkel het hoofd
om je dood te zwijgen
misschien vermoordt
mijn stilte luider dan
voorheen, misschien
ach neen, het is niet zo
dat ongesproken woorden
dreigen door dit alles
op te hangen aan papier
wat is dat anders
dan wat ezelsoren voor
klanken nooit te horen
wat heb ik anders nog dan
mijn veel te dode hoofd met
dichtgeklapte guillotinemond