Tranen
Overspoelen
zoekend naar een uitweg
gaat zijn weg door mijn lach
zo mooi
en toch is het een wonder.
Vreemd
zoiets groots
en toch zo vrolijk
is het zoals de artiest ooit zei?
De wereld is een schouwburg en
wij zijn slechts de acteurs?
Lachen
als dat kan
is het echt?
of schuilt er groot verdriet?
de clown zet haar masker op
en verdwijnt met stille allure
om dan haar weg te vervolgen
met de harde wereld.
Praten
zou dat niet beter zijn?
met iemand die je vertrouw
vertellen en porberen om het uit te leggen
zodat het kijkt alsof de clown
haar masker af wilt zetten.
Zwijgen
Dat doet de clown al zo lang
en het is zo vertrouwelijk
want voor praten is zij bang
ze wil het wel iemand voorleggen
iemand die ze vertrouwt.
Praten
het kan vertrouwelijk worden
de clown staat op de rand van de afgrond
en een hand word haar aangereikt
de vraag is of de clown de hand ook pakken zal.
Nog 1 stap
en de clown ligt neer
er over praten doet haar zeer
verschuilen in een lach
is alles wat zij mag
de clown neemt de hand aan
maar blijft toch nog op de rand staan.
De hand trekt haar er niet weg
de clown zou kunnen schrikken
en dan alsnog die stap kunnen nemen
nee, de hand leid enkel
en moedigt de clown aan
zodat deze met de hand haar hulp
van de afgrond weg zou gaan.
De clown denkt diep na
en bedenkt dat ze met de hand mee gaat
met de hand mee gaan is wat ze wil
alleen durft ze wel?
dat hij mee wil is al iets
ook al is de clown dan bang
de angst kan de hand niet wegnemen
hij kan alleen proberen
om de clown gerust te stellen
De clown zet haar masker voor de hand af
en ja die hand staat paf
van al dat verdriet wat hij daar ziet.
de hand schrikt zich bijna dood
maar hij geeft echt niet op
hij zal de clown blijven helpen
en aan haar zijde staan.
De clown laat dan uiteindelijk
haar ware ik zien
en denkt die pijn is dat wat ik verdien?
De clown wilt de hand niet meer loslaten.
De hand pakt de clown
enkel steviger vast
en probeer haar te begrijpen
en er altijd voor de clown te zijn.
De clown voelt zich goed
en begrijpt dan
hoe haar leven zijn moet..
* Deze is door mij en lizeht gemaakt onder Natuurkunde, de hand is lizeth en ik ben de clown... *