Wie zal ik dan zijn
Wie jij wilt?
Blijf ik waar je bent
Vertrek ik waar je gaat
Beloof ik daar te zijn
Vergeef ik mij mezelf
Vertraag ik mijn eigen dood
Verdrijf ik duisterheid
Versta ik leven zoals jij?
Rot toch op
Wie ik ben is zinloos
Misschien moet ik maar gaan
En stervend leven einden
Om de muze te verliezen
Haar van mijn trots te kunnen slaan
Verdraai de woorden die ik zeg
Beweer wat je bedoeld
Streef naar eigenzinnigheid
Blijf in oneindigheid
Maar vergeet wat ik net zei
Omdat er niets onzeker is
Ik geef je tien seconden
Van mijn eeuwigheid
Ga zitten naast je trouwe
Onbedachtzaamheid
Bedenk wat ik je net vertelde
En verdrink je strijd
Kom maar naar me toe
Beweeg je vertrouwen
Wie niet waagt die niet wint
En wie de laatste is die blijft
Maar zonder blikken, zonder blozen
Is het antwoord op je vraag
Oprotten
Want dat wat je net vroeg
Verstond ik even niet
© G.J. Sterenborg (05-06-2004)