Het was een mooi en prachtig zomer weer
En een vijftal ballen gingen op en neer
Een twintigtal kinderen liepen heen en weer
Veel van die kinderen waren nog klein
En vonden die hele grote springbal fijn
eentje had er zelfs een opgeblazen dolfijn
Tot opeens spelend die rust werd verstoord
Alle ballen werden ook meteen doorboord
Een grote pitbull dreigde er met kindermoord
Allen waren nu binnenshuis gevlucht
Doch ook die hond verpeste daar nog de lucht
Maar wel in een andere kamer, wat een zucht
Er kwamen wagens van politie aan
Maar eerst moest de hondenbrigade er staan
Dan pas durfden die helden naar binnen te gaan
Wat had die hond allemaal stuk gemaakt
Gelukkig had hij toch geen kind aangeraakt
En pas op wij hadden die hond voor niets geschaakt
Wij kregen uiteindelijk alle schuld
Die hond had onze inboedel opgesmuld
En zo bleven wij daar achter vol angst gevuld
Hond en baas liepen daarop braaf naar huis
De politie voelde zich meteen weer struis
Wij bleven echter achter met een lege kluis