Ik loop
in stromende regen
door de
inktzwarte, koude nacht.
Het pad
waarop ik voortstrompel
voert mij
over vele bruggen.
Neemt mij
naar vele gezichten
ik kijk
hen aan met verachting!
Ze zijn
minder dan mijn grootsheid
en ik
verdwijn naar de einder
ga ten
onder aan mijn hoogmoed…
© Å – 23-XII-’00