Later,als ik groot zal zijn.
Dat is toch de droom van ieder kind.
En dan bén je groot;zo vlug?
Er is nu geen weg meer terug.
Ach ja,groot zijn,en dan?
Dan begint de narigheid.
Je hebt een leesbril nodig
en je grote teen kan niet meer in de mond.
Wel ja,denk je,dat is toch niet zo erg?
Neen,natuurljk niet,niet echt.
Alles went,ook het ouder worden.
Maar zo leuk is het toch weer niet.
Want allerlei pijntjes springen er uit.
En allerhande kwaaltjes treden op.
Je weet heel goed welke delen
je lichaam heeft,vooral de rug en nek.
Geen touwtje springen meer,
maar wandelen,dat wel.
En gehurkt zitten doe je best niet,
want je geraakt beslist niet recht.
Je voorraad medicijnen groeit,
en ook de zalfjes dikken aan.
Want je bent nu groot(en oud).
Dat is toch wat je zo graag wou?
*************