‘ wil je ...’
haperend in m’n hart,
de vraag
zolang opgewacht ...
‘ wil je vanavond ... ‘
langzaam rollend,
kom ik er wel,
geef me enkel tijd
tot het me spontaan verglijdt ...
‘ wil je vanavond in alle glorie ... ‘
de mooiste woorden
bijna,
zo dicht,
als zielsverwarmende
geborgen gift ...
‘ wil je vanavond in alle glorie ... met me dansen,
op de parels van onze liefde zo puur,
die verlangend spelen,
als een eeuwigbrandend vuur ? ’