MILJOENEN VERSCHILLENDE WERKELIJKHEDEN
Een beetje dromend,
starend uit het raam,
naar de straat,
met mensen die passeren.
Al deze mensen,
allen zo verschillend.
Ieder heeft zijn eigen ziel,
dat deelneemt,
aan dit leven.
Ze nemen de gebeurtenissen,
allemaal anders waar,
en deze waarneming,
is hun werkelijkheid.
Maar wat voor waarde,
heeft de werkelijkheid,
als die voor iedereen,
anders is.
Zijn er dan net zoveel werkelijkheden,
als er mensen zijn?
Of zijn we allemaal,
een deel,
van één grote werkelijkheid,
waarin ieder mens,
zijn eigen plekje heeft.
1 juni 1997