-ALFIE-
Mijn lieve hond je bent zo'n een lief dier,
je geeft veel liefde en plezier.
Waren de mensen maar zoals jij, zo trouw,
dan kregen er velen nu berouw.
Je laat wel merken wat je wil,
bij jou is dat geen gril.
Aandacht wil je op zijn tijd,
nee wij willen je nog niet kwijt.
Helaas zijn mensen niet zoals het dier,
dat geeft het leven extra plezier.
Je kan niet praten als de mens,
maar maakt duidelijk je wens.
Zelden last van een slecht humeur,
en nog minder akelig gezeur.
Iemand die geen dieren heeft en ze haat,
is tegenover zijn medemens ook niet veel waard.
Jou te hebben als ons huisdier,
geeft heel veel, vooral plezier.