Voetbal
Het bestaat gelijk al eeuwen, maar 't zijn decennia's
Het is zelfs erfelijk geworden van opa's naar papa's
Voor vele gewoon een spel waar men achter de bal rent
maar het is veel meer dan een dribbelende vent
Het spel, vechtend voor macht , een zege van de dag
22 mensne op het gras, een ware Middeleeuwse veldslag
Een spel op leven en dood , overwinnen is een must
Overwinnen is echt een mensending , een ware lust
Het moet toch een fel gevoel geven
duizende mensen wenend en vierend, roepend hoe het beter kan
neen niet naar links , pas naar de rechtse man !
Weg van de dagelijks sleur, daar kan men leven
En plots alleen op de keeper
Net een weg gebaant door de loopgraven van Ieper
Schot ! zoefend door de lucht, recht in de mand
Er is een winnaar en een die bijt in het zand
Maar dezer dage blijft 1 vraag nog onzeker
Is het voor geld , of voor de eer in de beker ?