In ons leven ligt een ander leven verscholen,
Dwars door het geijkte stramien
lopen de draden van een ander patroon,
onzichtbaar, slechts voor een geestverwant
Met een begrijpend hart te zien.
Patronen worden door elkaar heen geweven
Met draden gesponnen uit vezels van elkaar.
Zo vervolmaken wij het tapijt van ons leven.
Ongeacht invloeden van boze krachten,
Liefde is het wapen tegen elk gevaar.