Liefde gaat over bergen en door diepe dallen,
maar één dag in't jaar een ware top.
Relaties gebeuren met staan en vallen,
die dag niet samen is liefde een flop.
Geliefden zij aan zij en hand in hand,
die dag niet van elkaar te scheiden.
Ze blijven in bed of maken een wandeling aan't strand,
zolang ze maar elkaar die dag niet laten lijden.
Voor degenen die op deze dag alleen zullen zijn,
het leven een ware nachtmerrie en een zware hel.
De eenzamen voelen dan de zwaarste pijn,
't leven vervloeken doen ze die dag dan wel.
Voor mij deze dag hopelijk een eind aan een zware tijd,
de dag dat de liefde mij weer wordt geschonken.
Ik kijk eenzaam uit terwijl ik mijn leed verbijt,
de dag dat jouw liefde weer is opgeblonken.
Misschien draait het voor ons ook anders uit
en verlies ik de 14de mijn kostbaarste buit.
Och ja,de toekomst zal't mij wel vertellen,
als jij de moed weer bijeen hebt geraapt
en mij maar eens vooraf wou bellen.
Voel nu echter hoe in mijn hart een diepe wonde gaapt !