Het kost de posterijen veel te veel geld
Ze moeten de prijs van de zegel opslaan
Maar moeten dit doen zonder te veel geweld
Zodat het bij de burger goed kan inslaan
Eerst wordt een drie frank verhoging aangespeld
Tot ze dan aan het te reclameren gaan
Dan wordt hen twee frank verhoging voorgesteld
Terwijl één frank verhoging al had volstaan
Beide partijen kijken nu heel versteld
De één denkt dat hij één frank winst heeft gedaan
Terwijl hij er toch twee frank meer bij neertelt
Maar hij voelt zich heel gelukkig en voldaan
De andere had het met één frank gesteld
Maar wie zal ooit die rekening eens nagaan
Wie loopt er nu door een paar franken gekweld
Wij niet, zij die om miljoenen zijn begaan