Ik zoek mijn vrijheid, los van banden
de tralies zijn nog schijn
er zijn nog vele scherpe randen
maar ik streel ze met venijn
de weg naar eigen geluk
die zal ik zeker winnen
wie me nu nog tegen houdt
moet goede smoezen verzinnen
te lang werd ik geleefd
niemand mocht ik zijn
behalve dan die ander
want die bestuurde mijn levenslijn
met veel verdriet en onmacht
liet ik het mij gedogen
maar alles in mij deed pijn
heb jarenlang mezelf bedrogen
ik maakte mijn eigen waarheid
tot niets, totaal ondergeschikt
geen enkele persoonlijkheid
in de netten van die ander verstrikt
maar dat is verleden tijd
ik mag van mezelf weer leven
het heden is mijn vrijheid
die heb ik mezelf gegeven
met tomeloze kracht
verover ik ruimer baan
ik overtuig mij van mijn macht
zodat iedereen mij straks
als uniek persoon ziet staan