Het jaar..
Een bloem mooi rood,
De zon schijnt fel,
De lucht ziet blauw,
De wereld…ziet groot.
Een bloem bladloos,
Wolken vullen de lucht,
De zon verstopt,
De wereld...ziet levenloos.
Een bloem week,
De kou waait voort,
De mens verstopt,
De wereld...ziet bleek.
Een bloem ontstaat,
De lucht ruikt fris,
De dag zo mooi,
De wereld...ziet en volstaat.
Een bloem mooi rood,
De zon schijnt fel,
De lucht ziet blauw,
De wereld…ziet groot.