als ik kon kiezen,
tussen 2 daagen naar men favoriete plekje,
of 1 dag bij jou terwijl jij zit te briezen.
koos ik voor jou en aaide ik over je bekje.
ik streel je mooie, zachte bruine flank,
en terwijl jij zit te grazen op de wei.
kijk ik naar jou vanop een bank,
jij maakt me steeds toch weer zo blij!
ik wou dat ik je mocht berijden,
maar dat probeert men moeder te vermijdem.
als jij daar zo heerlijk galopeert,
voel ik me keer op keer zeer vereert.
maar ik blijf zeker jou,
men hele leven lang trouw.
je blijft steeds in men hartje zitten,
en nu ga ik rustig pitten.
(voor S. en M.)