Ze zat daar tegen de bank aan geleund,
Verstard keek ze mij aan,had niet eens gekreund.
Wat doe je vroeg ik, wat is er aan de hand?
Ik zag aan haar ogen dat ze werd overmand.
Ze reageerde niet, maar het was net alsof ze zei,
Kom help me alsjeblieft, er is iets met mij!
Ik ging naar haar toe en tilde haar op,
Haar lichaam bewoog net als een slappe pop.
Haar ogen bewogen ook al helemaal niet,
Ze gaf geen kik en geen enkele piep.
Toen wist ik dat ik heel snel moest handelen.
Anders zou mijn liefste huisdier uit deze wereld wandelen.
Ik vormde haar lichaam zittend op de grond,
Onderzoekend naar beweging, maar alles leek verstomd.
Luisterend met mijn oor tegen haar neus aan gedrukt,
Kopje omhoog, met mijn rechter hand naar haar borstkas met een ruk.
Als 2de beweging wreef met snelle beweging op haar keel,
Zo handelend om en om, na 2 minuten werd het me bijna te veel.
Plots riep ik naar haar, kom lieverd je vrouwtje kan je nog niet missen,
Ga niet dood, nee mijn god help me wilt u het een andere keer beslissen!
Mijn dochter zag het aan en riep van schrik, ze gaat dood,
Nee riep ik, ze is te jong ik voelde paniek en raakte bijna in nood.
Plots hoorde ik mijn beestje heel zachtjes ademen in mijn oor,
God zij dank, ik kreeg weer moed en mijn roepen was gehoord.
Mijn hondje heeft het gered, ze loopt weer vrolijk rond,
Haar eerste beweging was een lik op me hand ze werd weer gezond.
Nog nooit ben ik zo dankbaar geweest dat ze me begon te likken,
Ik gaf haar een kus op haar kopje en begon dankbaar te snikken!
Mijn liefste kindje,mijn malhezer hond,
Loopt gelukkig weer vrolijk rond