ten huize van mijnheertje mandarijn
bloeien de bloemetjes spontaan
piept het zonnetje door het raam
zijn slakjes druk bezig met bestaan
baden vuurvliegjes onder heldere maneschijn
ten huize van mevrouwtje citroen
zoemen honingbijtjes uniek
slaakt de poes miauw miauw kreetjes
begrijpt de hemel de aarde laconiek
smaakt het kinds zijn naar een kapoen
ten huize van heertje kokosnoot
lekt het dakje boven z'n hoofd
tikt de klok een kwartiertje te vroeg
is de vis van lokaas berooft
kruipt een vriendje stof op het tableau
ten huize van juffie passievrucht
schaatsen sneeuwvlokjes ervaren
houden schaapjes hun jasje aan
ziet een papegaai z'n kooitje opklaren
en herstelt een zieke van z'n hebzucht
ten huize van opaatje stekelbees
bespelen jonge vrouwtjes gitaar
draagt het tapijt gaatjes in d'r truitje
is de vriendschap een hecht gebaar
en zingt een nachtegaal de gouden nacht hees
ten huize van omaatje abrikoos
kookt soep voor zoetjes en liefjes
katapulteert de mepper het vliegje in de lucht
pennen rode boompjes liefdesbriefjes
en lacht de liefde naar een dronken matroos
ten huisje hemeltje
heeft elk vruchtje z'n smaakje
kiest een peertje een appeltje
kent ieder fraisje haar eigen draakje
en schiet ook een besje wel eens 'n klein kemeltje