Kijk nu toch eens wat zo'n computer kan.
't Is net een reclamebord.
je wordt er echt sprakeloos van.
't Is bijna een wonder,toch?
Moesten mijn (groot)ouders dit zien,
ze konden hun ogen niet geloven.
Stel je voor:een tekst met lichtjes rond.
Die computer kan toveren.
Lichtjes waren vroeger voor de kerst,
al was het dan wel kaarslicht.
Maar nu kan het iedere dag.
't Is gewoon een wonderlicht.
Als kind al hield ik ervan:
de verlichte straten 's avonds.
Maar nu het ook op de computer kan,
hoef ik niet meer buiten 's avonds.
Lieve neonlichtjes,wat zijn jullie mooi!
Met al die veranderende kleuren.
Alleen hebben jullie geen geuren,
maar op een scherm hoeft dat niet.