sommige mensen kunnen niet geloven
dat er uit vreselijke gebeurtenissen
altijd weer goede dingen voortkomen
soms lijkt al het licht in de wereld voor je ogen te doven
soms lijkt er geen einde te komen
aan je verdriet
maar als je dit alles nu eens ziet
als een donkere tunnel
misschien dat je dan ook begrijpt
dat een tunnel nooit oneindig lang is
het kan wel heel lang duren voor je erdoorheen bent
maar een einde komt eraan, of heb ik het misschien mis?
als je je verdriet nu eens ziet
als een donkergrijze wolk die de zon heeft verborgen
misschien dat je dan ook begrijpt
dat er een einde komt aan al je zorgen
je verdriet mag dan onvergelijkbaar lijken
maar dat is het heus niet
want als je goed voor je uitkijkt
weet ik al wat je ziet
het einde van de donkere tunnel zal verschijnen
en de donkergrijze wolk zal voor de zon verdwijnen
er zal gebeuren waar jij je al zo lang op verheugde
de warme stralen van de zon zullen je hart vullen met vreude