Hoe kan ik nu een schepsel accepteren
Als ik het ene deel van dat schepsel
niet heb geaccepteerd
Hoe kan ik hiermee in vrede leven
Als die vrede er niet is
en er nooit is geweest
Hoe kan ik hieraan gewend raken
Als het in m'n hart pijn doet maken
Waarom zou ik hieraan moeten wennen
als je mij niet eens wil kennen
Je weet niet hoe ik nu ben
en je wil het niet
Het feit is er dat ik jou ook niet ken
Door jouw veranderingen
komen: belemmeringen
leugens
en bedrog
Van jouw kant
Ik kom nu aan de kant te staan
Geen: geven om
zorgen voor
Maar dat is er nooit geweest
Geen maken van
maken van tijd
Het zal nooit beter tussen ons gaan
Alleen maar slechter
Door dat schepsel
Dat ik nooit zal accepteren