De tijd tikt langzaam door,
Het volgende moment blijft ze staan,
En daarna gaat ze weer terug.
Er lijkt gewoon geen eind meer aan te komen,
Ik probeer te vluchten,
Ren weg uit de sleur van de tijd.
Het lukt niet,
Ze heeft me gevangen genomen,
En laat me niet meer gaan.
Ik ren, en ren,
Zo hard als ik kan,
Maar elke keer trekt ze me terug,
Ze laat me niet meer gaan.
Ze neemt me vast en werpt me in de diepte,
Niet wetende of ik ooit nog het licht zal zien.
Ik kan niet meer ontsnappen uit die diepte,
Ik zit vast.
Elke dag opnieuw probeer ik te rennen,
Elke dag opnieuw probeer ik te vluchten.
Maar het lukt niet.
Elke dag opnieuw vecht ik tegen het kwaad,
Vecht ik tegen de messen,
Vecht ik tegen de drang naar bloed.
Ontsnappen lukt me niet,
Ik kan hoogstens rennen,
En hopen,
Dat de tijd me laat gaan…
15-08-04