laat me de vlam zijn op je kaars
laat me de voet zijn in je laars
kan ik de bloem zijn in je vaas
kan ik de vis zijn in je maas
mag ik de inkt zijn in je pen
mag ik het liefste meisje zijn die je ken(t)
zal ik de riem zijn in je broek
zal ik een bladzijde zijn in je boek
laat me de zon zijn in je huis
laat me het dierbaarste zijn in je kluis