Ik mis de sprong
van de kat
op de buitenste vensterbank
en dan maar kijken
smekend kijken
mag ik naar binnen
mag ik aandacht
mag ik eten
ik wil naar binnen
poten op het raam
heen en weer
lopen
blijven zitten
naar binnen staren
het was irritant
maar het is weg