ik denk aan je en voel,
boven is het leeg en stil,
het is een prettige rust,
niemand die komt storen,
jezelf zijn binnen de wereld,
even stond hij stil,
zonder hem draai ik niet,
blij wat gevoel te ervaren,
weken weg en kil,
verdoofd in de werkelijkheid,
zien en niets beleven,
geen vreugde geen verdriet,
signalen blijven uit,
mijn koude hart,
mijn ogen staren,
klopt braaf zijn tikken door,
geduldig wachtend op een goede dag,
blij zijn tikken te horen,
ik kijk naar je foto,
zie je donkere ogen,
hoor je stem duidelijk,
nooit meer vertellen over toen,
geen discussies meer,
leuke lach momenten thuis,
jij met je boeken,
je ideeen en gedachten,
het is over en uit,
wij moeten blijven jij niet,
verdwenen van de wereld,
op een vreemde manier,
Jaap wat ben ik blij,
dat er herinneringen zijn,
het vasthouden van vroeger,
je was en bent nog steeds,
in mijn leven gebleven,
nooit te evenaren,
een voorbeeld mens,
en toch de genieter,
op en top gebleven,
tot je laatste moment,
dat het leven uit je werd gegrepen.