RAKKER
Een hond, niet te groot en niet te klein,
het moest wel een pekineesje zijn.
Als puppy, kwam hij bij ons aan
kon amper op zijn pootjes staan.
Je kon nauwelijks zien, wat de voorkant was
maar wij waren met hem in onze sas.
Met zijn platte neus en grote staart,
werd hij voor ons heel wat waard.
15 jaar, is hij bij ons gebleven
heeft ons veel liefde en trouw gegeven.
Was ik verdrietig, of was ik blij,
hij troostte en deelde de vreugde met mij.
Kwam ik binnen in een leeg huis,
dan was er altijd iemand thuis.
Hij rende achter zijn piepbeesten aan,
en bleef dan afwachtend voor de koelkast staan.
Hij wist precies hoe laat het was,
voor een wandeling en een plas.
Hij gaf je blindelings een poot
en kroop dan stiekem op je schoot.
Zijn harde snurken, namen wij voor lief,
al leek het soms een stoomlocomotief.
Ik heb nog steeds zijn foto hangen,
want geen andere hond, kan hem vervangen.