Ik dacht terug aan het huis
Ravotten in het gras,
Met enkel de namiddag als toekomst
Ik heb het je nooit gezegd,
maar het was een plaats waar ik graag terugkwam
De tijd ging snel voorbij, zoals steeds
Het kind in me verdween
en ik werd volwassen
in een wereld waar ik ging beseffen
dat jij pijn had, maar je klaagde niet
Je leefde graag
En hoewel je nooit de stap zette
Weet ik dat je een hoop koesterde
Ik kwam je bezoeken
Toen je in die kamer lag
Ik wou dat je nog één maal je ogen opendeed
En zag dat ik spijt had
Spijt dat ik je nooit heb gekend
Zoals ik dat graag had gewild
Ik was gevlucht toen je zonder woorden
je leven vaarwel zei
Je laatste adem, zoals wordt gezegd
Je had gevochten
Maar de strijd was te zwaar geworden, zelfs voor jou
Maar de wereld blijft draaien
Ook nu jij er niet meer bent
Voor velen met tranen van wanhoop
Maar ik weet dat ik je terugzie
Daarom nam ik geen afscheid van je
Samen met de anderen
Straks opa