De wildertuin
Klaprozen en wederik vormen een bloemenzee,
Het kattekruid geurt lustig mee.
Wedijvert met de boerenjasmijn ,
Wat zou de wereld zonder bloemen zijn.
Klaprozen lelies en korenbloem,
Daartussendoor opgewonden gezoem.
Hommels en bijen buitelen en zwelgen
Tot in het hart van de prachtige bloem.
Klaprozen papaver en de Spaanse margriet,
Het is het bruidsboeket van moeder natuur dat je ziet.
De kleur en geur streelt je oog en je hart,
Maakt de wereld zo mooi dat het je ziel verward.
Klaprozen gele lissen en anemoon.
De wereld is zo wonderschoon.
Een levend schilderij,
Voor wie het zien wil, dus ook voor mij.
De wildertuin
Klaprozen, lavendel en hortensia,
Tooien de tuin waar ik voor sta.
Mijn oog wordt gestreeld en mijn ziel gelaafd,
Schoonheid maakt gelukkig en beschaafd.
Als iedereen zo een mooi tuintje had,
Was er geen vandalisme in de stad.
Doe zoals wij, plant bloemen en struiken
Dan kun je er volgend jaar bewonderend aan ruiken.